Excite

Wat is het mooiste Griekse eiland?

Het mooiste Griekse eiland vinden is nogal een opgave. In Griekenland zijn duizenden prachtige eilanden met ieder een eigen sfeer, karakter en tradities die soms per streek verschillend zijn. Een ding hebben de eilanden wel gemeen: ze zijn allen een combinatie van natuur, prachtige stranden en een rijke historie.

Zakynthos

Door velen genoemd als het mooiste Griekse eiland is Zakynthos, ook wel Zante genoemd (zie foto). Zakynthos ligt ten zuidwesten van het Griekse vasteland. Het massale toerisme heeft het eiland nog niet bereikt en dat kun je merken aan de authentieke sfeer die er hangt. De vele kleine zandstranden maken Zakynthos perfect voor zonliefhebbers die graag iets meer privacy opzoeken. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, bijvoorbeeld in het nationaal park aan de zuidkust van Zante. Hier kun je ook de Caretta-Caretta schildpadden in het wild zien. De mooiste zonsondergang zie je in Kampi en Keri, eveneens in het zuiden.

Samos

Samos is absoluut het mooiste Griekse eiland als je op zoek bent naar prachtige stranden. Er zijn zoveel verborgen stranden op Samos, dat je met een huurauto je eigen persoonlijke strandje kunt opzoeken. De stranden zijn zo adembenemend, dat het soms bijna tropisch lijkt. Toch ligt Samos gewoon in Europa: en wel als deel van de Noord-Egeïsche eilanden, niet ver van de Turkse kust. Samos is net als Zakynthos nog niet te veel aangetast door massatoerisme.

Skopelos

Skopelos is een klein eiland in het noorden van Griekenland, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Het eiland staat bekend om de vele kerkjes, iets dat bijdraagt aan het authentieke karakter van het eiland. Skopelos is nog echt een onbedorven paradijs en daarom zeker een kanshebber voor de titel ‘mooiste Griekse eiland.’ Met kilometers wandelpaden en onaangetaste bossen is Skopelos ook een goede bestemming voor liefhebbers van wandelen. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en daardoor nog relatief rustig in vergelijking met andere populaire toeristenbestemmingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021