Excite

Een weekend naar Amsterdam: hou het goedkoop!

  • Bron:
  • amsterdam 1

Echt op budget een weekendje naar Amsterdam. Het moet kunnen! De stad biedt een breed scala aan activiteiten, overnachtingen en plekjes om te eten, voor elk budget is er één!

Goedkoop reizen

Sinds de invoering van de OV-chipkaart zijn de enkele reizen in tram en metro meer dan twee keer zo duur geworden. Heb je zelf een OV-chipkaart, bijvoorbeeld op je NS-kortingskaart? Laad deze dan op voordat je de tram instapt. Ben je maar een paar dagen in de stad en wil je geen OV-chipkaart aanschaffen? Koop dan bijvoorbeeld een kaart die 48 uur geldig is.

Goedkoop eten

Het slechtste eten van de stad zit rondom het Damrak, zo bleek uit een onderzoek enkele jaren geleden. Vermijd dus deze wijk, ondanks dat het goedkoop is! Wijk liever uit naar de Pijp, rondom de Albert Cuypmarkt zitten toko's met heerlijk eten uit alle uithoeken van de wereld. Zin in een snelle hap? Achter het Leidseplein vind je een aantal studentikoze pizzeria's waar je voor 5 euro een pizza kunt eten. Vergeet ook de kleine kaarten niet van één van de vele kroegjes in Amsterdam.

Goedkoop overnachten

Amsterdam blijft één van de duurste plekken in Europa om te overnachten. De goedkoopste bedden vind je op slaapzalen van de verschillende hostels in de stad. Vergelijk hostels en hou bij het boeken rekening met hoog- en laagseizoen om geld te besparen.

Goedkope stadswandelingen

In Amsterdam zijn verschillende bedrijven die rondleidingen doen door de stad: een goedkope manier om snel veel te zien. Denk aan de Free Tours Amsterdam en rondleidingen van het Gilde Amsterdam. Zeker bij mooi weer aan aanrader. Verder is Amsterdam veel prachtige parken rijk en ligt de stad verbazingwekkend dichtbij zee. Een flesje wijn van de supermarkt en je brengt zo gezellig de middag door met je reisgezelschap.

Wil jij dus een weekend naar Amsterdam? Goedkoop en toch vermakelijk: het kan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019