Excite

Een heerlijk weekend in schitterend Barcelona

Een weekend naar Barcelona. Veel mensen denken dan al meteen aan kunstenaars zoals Gaudí en Dalí. Logisch, want veel kunstenaars zijn groot geworden in Barcelona en je ziet er nog steeds veel van terug in de boeiende Spaanse stad. Wanneer je een weekend naar Barcelona gaat, zal het dan ook niet verrassend zijn dat er enorm veel van deze kunstenaars te zien is.

Erg bekend is bijvoorbeeld de Sagrada Familia. Een kerk die waarschijnlijk nooit af zal komen. Al jaren is men bezig om de kerk te bouwen, die Gaudí heeft ontworpen. In 1881 werd het begin van de kerk al gemaakt door een architect met de naam Francisco de Villar en werd later overgenomen door Gaudí. In 1956 is men opnieuw begonnen met de bouw en het zal waarschijnlijk pas rond 2030 af zijn, maar ook dit is nog lang niet zeker.

Je kunt ook naar Parc Güell. Dit park is ook geheel ontworpen door de bekende Gaudí. Gaudí kreeg in 1990 opdracht een stadspark te maken. Het park heeft een sprookjesachtig uiterlijk door de vele mozaïeken die je er kunt vinden. Een wandeling maken door dit park geeft je het gevoel alsof je in een compleet andere wereld bent.

Behalve de ontwerpen van Gaudí heeft Barcelona natuurlijk nog veel meer. Sowieso zijn er enorm veel musea die je kunt bezoeken. Dit zijn vanzelfsprekend veel kunstmusea, maar er zijn nog meer interessante musea. Ook kun je in Barcelona heel goed shoppen en zijn er ook veel eetgelegenheden. Probeer zeker een tapasbar. Tapas in Barcelona is anders dan de tapas in Nederland, dus dit is echt een aanrader.

Geniet tijdens een weekend in Barcelona en laat je verrassen door alle mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft!

(foto © Robert Paul Young)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020