Excite

Weekend Bergen in Noorwegen

Noorwegen is geen land dat vaak wordt bezocht voor een stedentrip. Er wonen maar weinig mensen, waardoor de steden relatief klein zijn. Hoewel Bergen de tweede stad is van Noorwegen, wonen er maar zo’n 200.000 inwoners. Toch is Bergen het historische centrum van Noorwegen; groot geworden door de Hanze.

Historische haven

Bergen ligt in het westen van Noorwegen, midden tussen de prachtige fjorden. De stad is gebouwd rondom een historische haven, met pakhuizen die nog stammen uit de Middeleeuwen. Kleine terrasjes en restaurantjes sieren skyline van gekleurde houten huizen. In de haven ligt ook de oude vismarkt, waar nog steeds dagelijkse verse vis wordt verkocht.

Bryggen

Bryggen is de naam van het oudste deel van de stad. Het is een verzameling van houten huizen en geeft een wonderlijk beeld van het leven in Bergen in de 12e eeuw. Niet voor niets staan de huizen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bryggen heeft gratis toegang en er zijn verschillende rondleidingen door het gebied. Er is ook een bezoekerscentrum met informatie over het historische hart van de stad. Voor meer informatie over Bryggen en de Hanzetijd bezoek je het Hanseatic Museum, gesitueerd in een oud houten pakhuis uit 1704.

Natuur rondom Bergen

De stad Bergen is één van de meest fotogenieke plaatsen in Noorwegen, maar ook de natuur rondom Bergen biedt genoeg activiteiten om een weekend in Bergen door te brengen. Bergen wordt omringd door heuvels waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de oude haven. Je kunt met verschillende kabelbanen omhoog, of neem sportief een van de bergpaden. Vanuit de haven vertrekken ook enkele rondvaarten, om de fjorden vanaf het water te bekijken. De toeristische ‘Norway in a Nutshell’ tour combineert het beste van zuidwest Noorwegen op één dag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020