Excite

Verrassend gezellig: weekend Moskou

De meeste hoofdsteden hebben wel wat extra's te bieden ten opzichte van andere steden. Voor Moskou geldt dat helemaal; de rest van Rusland staat in schril contrast met de bijzondere bouwwerken en luxe levensstijl die in grote delen van Moskou te vinden is. Wie een weekend Moskou boekt, zal zeker nog een keer terug willen voor een langere vakantie!

 

Een weekend Moskou boeken is een mooie manier om een eerste kennismaking te hebben met de stad. Tijdens een weekend kun je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Basiliuskathedraal. Dit is een van de belangrijkste bouwwerken in Rusland en de positionering op het Rode Plein zorgt ervoor dat je ook een tweede bezienswaardigheid direct gezien hebt. Ook aanraders zijn de Christus-Verlosserkerk, het Bolsjojtheater, het Donskoy-klooster en Arkhangelskoye.

 

Dit lijkt allemaal misschien veel om tijdens een weekend Moskou te bezoeken, maar in tegenstelling tot in veel andere steden, is het openbaar vervoer in Moskou ontzettend goed geregeld. Je kunt hier voor weinig geld, op bijna elk moment van de dag, overal heen.

 

Als je een weekend Moskou boekt, verdiep je dan ook eens een beetje in de Russische keuken. Restaurants waren jaren geleden nog alles behalve aantrekkelijk; de dienstverlening was niet alles, bijna iedereen zat er, waardoor je bijna geen stoel meer kon krijgen, en het eten was nog beroerd ook. Tegenwoordig heb je veel meer keuze en kun je genieten van verschillende keukens, waaronder natuurlijk een goede Russische keuken. Proef in ieder geval eens dé specialiteit van het land, kaviaar met pannenkoekjes en room!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021