Excite

Ga een weekend naar Noorwegen

Wil jij een weekend naar Noorwegen? Dan zul je wel vooraf moeten bedenken waar je heen wilt. Een weekend is namelijk niet erg lang en er is erg veel te zien en te doen in dit prachtige land. Als het mogelijk is, probeer dan een lang weekend te gaan, bijvoorbeeld rond Pasen of Pinksteren. Je hebt dan een dag extra en het is zelfs aan te raden om nog een dag vrij te vragen. Dan heb je vier dagen om naar Noorwegen te gaan.

In Noorwegen zijn niet veel grote steden. Oslo is één van de bekendste steden, waar veel rondreizen beginnen. Er zijn ook nog minder bekende steden, zoals Trondheim, Bodo en Tromso. Alle steden in Noorwegen hebben zo hun eigen bezienswaardigheden. Ook zijn er veel musea en leuke eettentjes. Veel steden zijn de moeite waard om in ieder geval een dag te bezoeken. De musea in Noorwegen kosten doorgaans altijd geld. Er zijn wel verschillende kortingen mogelijk.

De natuur in Noorwegen is één van de belangrijkste redenen om een rondreis te maken. Noorwegen staat bekend om de vele Fjorden en bij iedere fjord zijn er stopplaatsen met prachtige uitzichtpunten. Er zijn in Noorwegen ook veel nationale parken die je kunt bezoeken. Behalve de vele bijzondere natuur, leven er ook veel diersoorten in de nationale parken. Zo kun je in sommige nationale parken zelfs de bruine beer tegenkomen.

In de winter kun je ook heel goed terecht in Noorwegen voor een wintersport. Ga een weekend skiën of snowboarden. Er komen niet veel toeristen naar Noorwegen voor de wintersport, dus het is er erg puur en je hebt meer om van te genieten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020