Excite

Een weekend Parijs met de TGV

Een weekend Parijs, met de TGV, is een leuk uitje en zo geboekt. Vanuit Amsterdam Centraal ben je in drie uur en achttien minuten in de Franse hoofdstad en wanneer je vanuit Rotterdam vertrekt duurt de reis ongeveer twee en half uur.

Parijs: een centrum van cultuur

Parijs is de hoofdstad en tevens de regeringszetel van Frankrijk. Met ruim twee miljoen inwoners is het na onder andere Londen en Istanbul de op vijf na grootste stad van Europa, en tevens is Parijs al eeuwenlang een centrum van cultuur. Er zijn dan ook veel toeristische bezienswaardigheden in de Franse hoofdstad te vinden. De Eiffeltoren en de Arc de Triomphe zijn een bezoek meer dan waard, maar het loont tevens om de Notre Dame en de Sacré-Coeur te bekijken. Bovendien telt Parijs ruim honderdvijftig musea, waarvan het Louvre de meest bekende is.

Met de TGV

Je kunt er voor kiezen om vanuit Amsterdam of Rotterdam met de TGV naar deze Franse stad te reizen. Woon je in het zuiden van Nederland, dan is een vertrek vanuit Antwerpen wellicht een interessante optie. Momenteel kun je al vanaf €35 naar Parijs reizen. Dit tarief is echter wel afhankelijk van diverse voorwaarden.

Boeken op internet

Die voorwaarden kun je terugvinden op de sites waarop deze aanbiedingen staan vermeld. Zo heeft de TGV een eigen website, maar kun je tevens op de site van NS HiSpeed je ticket boeken. De prijzen op beide sites zijn hetzelfde. Het is wel raadzaam om vroeg te boeken, dan is het tarief namelijk het laagst. Op beide sites kun je bovendien ook je verblijfsaccommodatie boeken. Zo kan je verblijf in Parijs, in combinatie met een voordelig treinticket, een goedkoop uitje worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021