Excite

Weekend relaxen in Dublin

Geen zin in een weekend shoppen in de Nederlandse hoofdstad of in een andere stad? Een weekend naar Dublin staat garant voor cultuur, historie, heerlijk eten en natuurlijk geweldig shoppen. En dat allemaal voor weinig geld!

Dublin is de hoofdstad van Ierland en er wonen ruim 1 miljoen mensen. 1 Miljoen mensen die vermaakt moeten worden en die doorgaans ook regelmatig uit eten gaan. Niet verwonderlijk dus dat er in Dublin genoeg te doen is, en je bijna op elke hoek van de straat wel een gezellig restaurantje ziet.

Ook accommodaties vind je er in allerlei soorten en maten. Wat dacht je van een lekker knus pension aan de rand van de stad? Uiterst betaalbaar en op je gemak lekker je eigen maaltijd klaarmaken. Wie liever in een hotel verblijft, heeft een ruime keuze uit verschillende hotels; in praktisch elke prijsklasse is wel een hotel te vinden.

Wie Dublin bezoekt moet eigenlijk wel in de stadsparken geweest zijn. Phoenix park ligt in het centrum van de stad en in dit park vind je een dierentuin en het paleis van de Ierse president. St. Stephen’s Green is hier ook in de buurt te vinden en is een ideale locatie om na een middag winkelen lekker uit te blazen.

De reis kost je overigens maar weinig tijd: binnen 2 uur kun je met het vliegtuig al vanuit Nederland in Dublin zijn. Mocht je daar toch zelf achter het stuur stappen houdt er dan rekening mee dat er links wordt gereden en dus rechts wordt ingehaald! Openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Dublin, met de bus of trein kun je in elke uithoek van de stad komen.

Afbeelding: Flickr account UggBoy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020