Excite

Weekend van het Bier in Brussel

Liefhebbers van bier opgelet: van 4 tot en met 6 september dient u af te reizen naar Brussel. Want dat weekend staat de Belgische hoofdstad in het teken van bier. Brussel wordt Bierhoofdstad van de wereld. Waarom? Omdat er dat weekend het Weekend van het Bier georganiseerd. Het wordt georganiseerd door de 'Belgische Brouwers' en de 'Ridderschap van de Roerstok der Brouwers', in samenwerking met de gemeente Brussel. Het gouden vocht zal rijkelijk vloeien. En dan hebben we het uiteraard zowel over bier als over de urine enkele uren later.

Een 40-tal brouwerijen gaan er een groot bierfeest van maken in Brussel. Iedereen wil meewerken. Een ruim aanbod wordt verzorgd door de kleine, middelgrote en grote Belgische brouwerijen. En laat het maar aan de Bourgondische inslag van de Belgische bierbrouwerijen over om Brussel om te toveren in een gezellig bierfestival. Elke bierfanaat dient dus acte de présence te geven op dit gezellige festival.

Het Weekend van het Bier laat de bezoekers een verfrissende duik nemen in het wel en wee van het Belgisch bier. Uiteraard kan er geproefd worden van de vele biertypes die België rijk is - de meeste biertypes ter wereld. Het gebeuren vindt plaats op de Grote Markt in Brussel, zodat voor terrasjesmensen het heerlijk vertoeven is. Verder kan er een praatje worden gemaakt met de favoriete brouwer, want iedereen zal tijdens het Weekend van het Bier paraat staan voor een gezellig praatje.

Afbeelding: Wikimedia.org

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020