Excite

Weekend weg in eigen land

Veel mensen willen graag ver weg, maar is dat nou echt nodig? Nederland heeft ook genoeg te bieden. Ga eens een weekend weg in eigen land en ontdek hoeveel moois er te vinden is in dit Kikkerlandje.

Nederland heeft sowieso erg veel interessante campings, vaak gelegen midden in de natuur en met veel fietsgelegenheden in de buurt. Een leuke manier om het land beter te leren kennen en om even heerlijk te ontspannen. Behalve fietstochten maken heb je ook vaak wel bezienswaardigheden in de buurt. Dit kan vaak vooral leuk zijn voor een lang weekend, wanneer je bijvoorbeeld op een vrijdag of maandag vrij bent.

Behalve de vele campings, zijn er natuurlijk nog veel meer opties voor een weekend weg. Ga bijvoorbeeld op stedentrip, naar bijzondere steden als Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Middelburg of Groningen. Ook minder grote steden zijn zeer de moeite waard. Kleine gezellige steden als Zutphen, Roermond of Weesp kun je ook prima bekijken, want er is altijd genoeg te doen. Bekijk musea, ga shoppen of bezoek bezienswaardigheden in de buurt.

Of ga een weekend weg naar een pretpark. Pretparken als de Efteling en Ponypark Slagharen hebben overnachtingsmogelijkheden, zodat je er een paar dagen kunt verblijven. Dit is vooral leuk om met het gezin te doen. Wil je echt ontspannen? Een weekend in een welnesscentrum is dan een aanrader. Je hoeft je nergens zorgen om te maken en kunt echt genieten.

Weet je niet goed waar je een weekend heen wilt? Op veel websites kun je tips krijgen en ideeën opdoen voor leuke weekendjes weg. Dit maakt het gemakkelijk om inspiratie op te doen.

(foto © Rekroka)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020