Excite

Tijd over? Ga een weekendje naar Amsterdam

Een weekendje Amsterdam saai? Helemaal niet! Er is veel meer te doen dan alleen het Anne Frankhuis en de coffeeshop. Lees meer over de minder bekende hotspots en overnacht gelijk in een bijzonder hotel om je weekend helemaal af te maken.

Amsterdam Zuid

Voor luxe en weldaad ga je naar Amsterdam Zuid. Dit stadsdeel staat bekend om onder andere shop-walhalla de P.C. Hooftstraat. Mocht Chanel of Louis Vuitton net buiten je budget liggen, ook dan heeft Amsterdam Zuid genoeg opties. Denk bijvoorbeeld aan de Ferdinand Bolstraat - waar de welbekende snackbar FeBo naar is vernoemd. Hier vind je de bekende winkelketens, maar ook kleinere boetiekjes en trendy cafés en restaurants. En uiteraard mag de Albert Cuypmarkt niet ontbreken. Voor een prikkie doe je er de leukste dingen op.

In stadsdeel de Pijp, onderdeel van Amsterdam Zuid, vind je Hotel V. Dit is een modern hotel van alle gemakken voorzien, zoals tv, een ruime badkamer en elke dag verse bloemen. Ook is het elke avond smullen geblazen, aangezien het personeel elke dag snoepjes op je kussen legt.

Amsterdam West

Grotendeels onontgonnen gebied wanneer het aankomt op toerisme. Toch hebben de stadsdelen Oud-West, de Baarsjes en Bos en Lommer in Amsterdam West voldoende leuke dingen te bieden. Zo kun je goed winkelen op de Kinkerstraat. Net even wat minder druk dan het centrum en wel zo Amsterdams. En voor meer ontspanning ligt het Vondelpark en het Rembrandtpark op steenworp afstand van de meeste locaties in West. En 's avonds kun je naar Club 8: vooral als je van niet-standaard clubs houdt een echte aanrader, want het publiek en de muziek zijn eerder alternatief dan mainstream.

Amsterdam IJlanden

IJburg en Zeeburg zijn nu niet de meest typisch Amsterdamse locaties in de stad. Geen krappe straten en scheefhangende pakhuizen, maar moderne architectuur met een snufje industriële atmosfeer. Zeker de moeite van het bezoeken waard.

Voor de ultieme IJlanden-ervaring overnacht je in het Lloyds-hotel, gelegen in het Oostelijk Havengebied. Dit rijksmonument huist niet alleen het hotel, maar ook een restaurant, bar, een bibliotheek, een heuse muziekkamer, een kaartpunt van het Amsterdams Uitburo en - alsof het nog niet genoeg was - een buurtwinkel.

Als je nu nog niet bent overtuigd van een weekendje Amsterdam...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020