Excite

Barcelona op zijn Paasbest

Weekendje weg met Pasen? Barcelona last minute.

Wie het nodige geduld opbrengt om een citytrip naar Barcelona te boeken, kan via last minute gouden zaken doen. Touroperators bieden dagelijks voordelige last minutes aan. We moeten deze op de voet volgen, om tijdig te kunnen toeslaan.

Stad op zijn Paasbest

De Catalaanse hoofdstad Barcelona presenteert zich op zijn Paasbest. Tijdens de paasvakantie staan er overal kindvriendelijke attracties geprogrammeerd. Dat is het geval in zowel het Aquarium als in de Dierentuin. In het Museo de la Xocolata is het heerlijk chocolade proeven. Gezinnen kunnen terecht in het prachtige Tibidabo attractiepark. Tijdens de paasvakantie zijn de belangrijkste musea en kunstgalerijen geopend.

Culinair genieten

Na alle inspanningen, is het heerlijk genieten van smaakvolle Spaanse Paasspecialiteiten als bunyos (gefrituurde donuts), torrijas (geroosterd brood met zoete wijn, melk, suiker en kaneel), van de Monas de Pascua, chocolade figuren met een verrassing binnenin, van de Torteil de Rams (gebak) en van de traditionele Paaseieren. Wie van een culinaire Paasmaaltijd wil genieten, kan er in de vele (klasse) restaurants terecht.

Tussen de haaien

Weekendje weg Pasen. Het Aquarium van Barcelona is een van de grootste trekpleisters van de stad. Dit aquarium is op een na de grootste van Europa. Blikvanger is ongetwijfeld de watertunnel, waar we tussen de vraatzuchtige haaien en andere (roof) vissen kunnen wandelen. Ervaren duikers kunnen er zelfs rondzwemmen tussen de haaien. En dan is er nog de Zoo van Barcelona, met zijn enorme verscheidenheid aan dieren, zijn elektrische autootjes, sfeervolle picknickplaatsen, minitreintjes en pony's, waarop allerkleinsten de dierentuin kunnen verkennen. Een bezoek aan Camp Nou, de voetbaltempel van FC Barcelona, voor iedere voetbalfan een must.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019