Excite

Heerlijk weekendje naar IJsland

Ga een weekendje naar IJsland. Dit mooie land verdient het om gezien te worden. Misschien kun je zelfs proberen om een lang weekend te gaan, dan heb je meer tijd om de prachtige dingen van het land te zien.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en Europa's meest westelijk gelegen hoofdstad. Ook is Reykjavik de meest noordelijk gelegen stad van de wereld. De stad zelf ligt voornamelijk op een schiereiland. Grindavik is een vissersdorp met enkele duizenden inwoners. Húsavík ligt in het noorden van IJsland. De inkomsten van het stadje komen vooral uit de visserij en het toerisme. In deze stad is vooral het walvissen spotten erg populair. Ook is in het stadje het enige Penismuseum ter wereld.

IJsland staat voornamelijk bekend om de prachtige natuur. Het land is bedekt met laag- en middelgebergte en heeft veel gletsjers en geisers. De bekendste geiser is Geysir. De hoogste berg is de Hvannadalshnúkur. Er zijn heel weinig bomen in IJsland en in het natuurreservaat Þórsmörk komen vooral struiken voor. Alleen het gebied Hallormstaðaskógur kun je een bos noemen. Er zijn ook verschillende vulkanen in IJsland, zoals Katla, de twee Snæfell-vulkanen en de Skjaldbreiður. Ook is er het vulkanische eiland Surtsey.

Zowel in de zomer als in de winter is het land absoluut de moeite waard. In de meeste toeristische plaatsen heb je accommodaties. Je kunt je vliegticket naar IJsland boeken via Expedia.nl of Vliegtickets.nl. Houd er wel rekening mee dat IJsland best prijzig is vergeleken met ons eigen land. Het leven is er dus wel duurder en dit zul je merken in de portemonnee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020