Excite

Weekendje Keulen: Hippe stad met historische achtergrond

Keulen is bij de dagjestoeristen vooral bekend voor zijn sfeervolle kerstmarkt. De stad aan de Rijn heeft zijn bezoekers zoveel meer te bieden.

Zwartgeblakerde bouwwerk

Weekendje Keulen. De reusachtige Dom beheerst het stadscentrum. Met zijn 157 meter hoge torens, kan men er onmogelijk naast kijken. Wie vanop deze torens de stad wil bewonderen, moet eerst 505 trappen overwinnen. Op het Domplein bevindt zich het Ludwig Museum. De grootste collectie pop- art buiten de VS, toont werk van niemand minder dan Andy Warhol.

Romeinse verleden

De oude stadswallen herinneren ons aan het Romeinse verleden van Keulen. Het Romeins- Germaans Museum werd gebouwd op de overblijfselen van een Romeinse stadsvilla. Hier worden de bezoekers geconfronteerd met de resten van een Romeinse stad, waarop het huidige Keulen is gevestigd.

Proeven van Chocoladefontein

Weekendje Keulen. Het originele chocolademuseum is een bezoek meer dan waard. Een wereldpriumeur, want het enigste museum in zijn soort dat zijn bezoekers alles leert over de drieduizend jaar chocolade. We volgen er de lange weg van cacaoboon tot chocolade. Speciale attractie is de chocoladefontein, waar men naar hartenlust van al dit zoets kan genieten.

Zoo met zeldzame bonoboo's

De Zoo Van Keulen biedt plaats aan zevenduizend dieren. Hij geniet wereldfaam om zijn zeldzame primaten, waaronder bonoboo's en lemuren. De Regenwoudhal en het Aziatische olifantenpark, het aquarium en het stokpaardjespaviljoen zijn hier de overige blikvangers.

Shoppingparadijs

Keulen is ook een eigentijdse, hippe stad met een florerend nachtleven. Met zijn meer dan drieduizend eet- en drankgelegenheden en allerlei boetieks, is Keulen een echte shoppingstad. En dan is er nog de kabelbaan over de Rijn, met een indrukwekkend uitzicht over de stad.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020