Excite

Weekendje Maastricht: genieten van zuid-Nederland

Nederland als vakantieland: je zou er misschien niet direct aan denken, maar ons kikkerlandje heeft meer te bieden dan je denkt. Dat zul je zeker merken als je een keertje kiest voor een weekendje Maastricht.

Maastricht is één van de gezelligste steden in Nederland. Het ligt bijna helemaal onderin het land, waardoor de temperaturen vaak net een paar graden hoger liggen dan in de rest van het land. De geschiedenis dateert al heel veel terug. Nog voor het begin van de huidige jaartelling moet er al van alles gebeurd zijn in de stad. De Kelten, de Romeinen; ze zijn hier allemaal geweest.

Naast Nijmegen is Maastricht de oudste stad van Nederland. Dit blijkt uit opgravingen die al eerder zijn gedaan, maar ook uit opgravingen die nog steeds worden gedaan. Een paar jaar geleden werd er bijvoorbeeld nog een enorme muntenschat opgegraven, die waarschijnlijk dateert van de eerste eeuw voor Christus.

Maastricht is van oudsher al verdeeld door de Maas. De Romeinen bouwden hier een brug overheen, zodat beide delen met elkaar verbonden konden worden. De oude brug bestaat niet meer, maar daar is in de 13e eeuw wel een nieuwe voor terug gekomen: de Sint Servaasbrug. Die is vandaag nog steeds te bewonderen.

Wat kun je verder nog doen tijdens een weekendje Maastricht? Lekker shoppen, fijn uitgaan, wandelen en natuurlijk ook buurlanden België, Luxemburg en Duitsland bezoeken. Daar ben je met de auto zo!

Afbeelding: Flickr account Bert_K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020