Excite

Een weekendje naar Parijs met de Thalys

Vanuit Nederland is een weekendje naar Parijs met de Thalys eenvoudig. Het is slechte een kwestie van een goede voorbereiding en vervolgens is het genieten maar!

De voorbereiding

Wanneer je naar Parijs gaat, is het erg nuttig om de belangrijkste zaken over de stad, zoals de bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden en het openbaar vervoer, te weten te komen. Hiervoor kun je een goede reisgids kopen of lenen in de bibliotheek. In een stad als Parijs zijn dan ook genoeg bezienswaardigheden die in de gids worden vermeld. Denk eens aan de Eiffeltoren, het Louvre of de Notre Dame. Daarnaast zoek je best uit hoe je op de plaats van bestemming, zoals je hotel kunt komen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De reis vanuit Nederland naar Parijs met de Thalys

Vertrekpunt

Naar Parijs reis je met de Thalys. De reis duurt 3 uur en 18 minuten. Dat is dus best snel, sneller dan met het vliegtuig als je rekening houdt met het inchecken en boarden tijdens een vliegreis! Op het moment rijdt de Thalys nog niet op hoge snelheid in Nederland, maar in de toekomst gaat de trein op het hele traject tussen Amsterdam en Parijs zo'n 300 kilometer per uur rijden. De Thalys rijdt 10 keer per dag naar Parijs. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal. Vanaf Rotterdam gaat de trein België in.

Prijzen

De prijzen van een reis met de Thalys naar Parijs variëren. Dit is afhankelijk van de periode waarin je reist. Zo zijn de tickets duurder in het het hoogseizoen. En uiteraard zijn de kaartjes ook duurder wanneer je eerste klas reist, dan wanneer je kiest voor de tweede klas. De prijzen beginnen op €35 voor de tweede klas. Deze kunnen oplopen tot zo'n €130. Reis je liever eerste klas? Reken dan op een ticketprijs vanaf €79. Daarnaast is er ook een weekendtarief. Dit is een heel handige aanbieding voor wanneer je een weekendje naar Parijs wilt met de Thalys, want een tweede klas ticket kost dan slechts €59 euro voor een enkele reis.

Reserveren

Als je met de Thalys wil reizen, dan zul je moeten reserveren. Dit kun je doen vanaf 3 maanden voor vertrek. De meest eenvoudige manier is om het ticket online te kopen. Dit kan op www.nshispeed.nl. Je kunt echter ook naar een van de NS HiSpeed desks gaan op de grotere stations in Nederland.

Bagage meenemen

Als Thalys-reiziger mag twee stuks 'grote bagage' meenemen en een stuk handbagage. Wil je je fiets meenemen, dan geldt dit als één groot bagagestuk. De fiets moet een gedemonteerd voorwiel hebben om mee de trein in te mogen. Bovendien moet hij in een fietshoes verpakt worden. Aan elk bagagestuk moet een label met de voor- en achternaam van de reiziger. Dit is in Frankrijk namelijk wettelijk verplicht.

Heb je ticket geregeld en is je bagage gepakt? Dan ben je helemaal klaar voor je weekendje naar Parijs met de Thalys!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021