Excite

Weekendje uit in Bazel

Bazel is een middeleeuwse stad in Zwitserland en gelegen aan de Rijn. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand, zodat de stad zeer geschikt is als stedentrip. Je kunt er prima heen met de auto, maar er zijn ook regelmatig aanbieden om er met de trein heen te gaan.

Veel bezienswaardigheden in Bazel zijn historisch, zoals de kathedraal Münster, die de oudste en grootste is van de stad. De kerk is gemaakt in een rode zandsteenkleur. In de kerk zelf kun je allerlei Romaanse en Gotische sculpturen zien. De Mittlere Brücke is de meest centrale brug van de stad en gebouwd in 1226.

Bazel kent ook veel historische musea, waar je prima terecht kunt als je meer over de geschiedenis van de stad wilt weten. Ook kun je prachtige stadswandelingen maken in Bazel, waarbij je kunt genieten van de mooie omgeving.

Tijdens kerst is er in Bazel altijd een kerstmarkt, met zo’n honderd verschillende stands die allemaal kleurrijk zijn verlicht. De stad zelf is ook feestelijk versierd tijdens kerst en winkels versieren de etalage. Skioorden zijn daarnaast redelijk in de buurt van Bazel. Je kunt deze skioorden binnen ongeveer een uur tijd bereiken vanuit Bazel.

Fotootjes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020