Excite

Weekendje verwennerij in Londen

Londen heeft op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Het is een stad waar veel gebeurt, waar prestigieuze bedrijven zitten en bovenal: het heeft natuurlijk de naam dat het een geweldige stad is om te winkelen. Daarnaast ben je met het vliegtuig binnen een uur in Londen, en zelfs met de auto is de reis prima te doen.

Mocht je voor de bezienswaardigheden naar Londen gaan, dan is het handig om te weten dat die in de meeste gevallen ver uit elkaar liggen en dat je een vorm van vervoer zult moeten zoeken. Je kunt een auto huren, maar veel makkelijker en goedkoper is het om het openbaar vervoer te nemen. Je kunt per taxi, wat overigens prijzig is, met de metro of de bus, een dubbeldekker natuurlijk!

Goed, je hebt de wijze van vervoer geregeld. Wat is er zoal te doen? De Londen Tower, De Tower Bridge en Buckingham Palace zijn een kleine greep uit de selectie. Bezoek je liever een evenement, dan kun je ook volop kiezen in Londen. Ga je in april 2011 naar Londen, dan zou je zelfs de bruiloft van William bij kunnen wonen!

Wie wil shoppen, doet er goed aan eens naar Camden Town te gaan, daar is een prachtige alternatieve markt, bijzonder leuk als je iets anders wilt dan het centrum van Londen. Veel winkels zijn ook op zondag open, echter wel korter dan op de doordeweekse dagen.

Wil je niet veel geld kwijt zijn aan overnachtingen, dan is het raadzaam om buiten het centrum te gaan zoeken. Hotels daar kunnen erg prijzig zijn. Niet erg, dan kun je immers lekker met die dubbeldekker naar het centrum rijden!

Afbeelding: Flickr account Harshil.Shah

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020