Excite

Weekendje weg naar Brussel

Vaak kiezen mensen voor een dagje of een weekend Antwerpen. Maar wist je dat een weekend Brussel ook zeker de moeite waard is?

Brussel is de hoofdstad van België en ook het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Tijdens je bezoek aan Brussel zou je dus zomaar een aantal politici tegen kunnen komen!

De plaatsnaam Brussel is afgeleid van Bruocsella, wat later veranderde tot Broekzele. Letterlijk betekent dat “ nederzetting bij het moeras”.

Brussel heeft een aantal fantastische winkelstraten zoals de Nieuwstraat en de Louizalaan. Ook absoluut een bezoek waard zijn de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen. Deze galerijen zijn samen 230 meter lang, 8 meter hoog en bieden plaats aan een aantal zeer luxe winkels, cafés en restaurants.

Tijdens je bezoek aan Brussel mag je ook de Grote Markt niet vergeten. Een prachtig plein in het centrum van Brussel, dat al sinds de 11e eeuw bestaat. In de 15e eeuw is hier een eveneens schitterend stadhuis bijgebouwd.

Wie graag musea bezoekt kan in Brussel te kust en te keur terecht. Er zijn een aantal Koninklijke musea die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. Zo is er een museum voor oude en moderne kunst. Voor de wie van wat lichtere kost houden is er het stripmuseum of Autoworld.

’s Avonds kun je prima uitgaan in Brussel. Er zijn verschillende clubs, discotheken, cafés en bioscopen. Sinds 2005 kun je ook een gokje wagen in Brussel met de komst van een casino. Kortom, Brussel is een stad die leeft. Er is voor ieder wat wils en altijd iets te doen!

Afbeelding: Flickr account Cruccone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020