Excite

Originele tips voor een weekendje weg in Nijmegen

Als je een weekendje weg plant naar Nijmegen, denk je niet direct aan een fietsmuseum. Het Velorama in Nijmegen is echter het enige fietsmuseum in Nederland en dus zeker een bezoekje waard. Het Velorama is gevestigd op een prachtige locatie aan de Waalkade. Je kunt er de volledige geschiedenis van de fiets zien, vanaf de eerste fiets uit 1817.

NEC

Ben je een voetbalfan? Combineer je weekendje weg dan met een bezoek aan NEC. Deze eredivisieclub speelt zijn thuiswedstrijden in het Gofferstadion, midden in het grote stadspark de Goffert. Verblijf je met een grotere groep ook op maandag in de stad? Dan kun je je zelfs opgeven voor een rondleiding door het stadion.

Actief

Ben je liever zelf actief bezig? Ga dan eens naar ijsbaan het Triavium. Deze schaatsbaan ligt aan de rand van de stad, maar is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De ijsbaan van het Triavium is 333 meter lang en voor kinderen is er een speciale funbaan.

Mountainbiken

De bossen in de omgeving van Nijmegen bieden ook de mogelijkheid op een heel andere manier actief te zijn. Je kunt er prachtig mountainbiken. Zo is er bij recreatieplas de Berendonck een korte route van 8 kilometer. Langere routes zijn er in de bossen tussen Berg en Dal, Nijmegen en Groesbeek.

Verblijf

Behalve leuke dingen om te doen tijdens je weekendje weg wil je natuurlijk ook ergens verblijven. Dan kun je een gewoon hotelletje boeken, maar je kunt ook een bed and breakfast in het hartje van de stad boeken. Stadsbrouwerij De Hemel heeft een bed and breakfast met twee appartementjes en een eigen parkeerplaats.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020