Excite

Ga een weekje naar Barcelona

Weekje naar Barcelona

Wie een week naar Barcelona gaat heeft veel tijd om de stad te verkennen. En dat is goed: want er is ontzettend veel te zien en te doen in deze prachtige stad. Hou je van kunst? Dan zit je helemaal goed in Barcelona. Barcelona wordt immers niet voor niets de stad van Gaudí genoemd. Maar niet alleen Gaudí is er groot geworden. Ook vele andere kunstenaars hadden hun roots in deze Spaanse stad.

Gaudí kunstwerken

Bezoek de Sagrada Familia, de immense kerk die waarschijnlijk nooit af komt. Dagelijks wordt er aan de kerk gewerkt. Er zijn dan ook veel details te zien. Je kunt ook naar binnen en de kerk beklimmen. Ook de Casa Mia is erg interessant om te bekijken. Dit is een dakterras in combinatie met een museum gericht op Gaudí. Het uitzicht vanaf het dakterras is prachtig en de vele fantasiefiguren van Gaudí spreken tot de verbeelding. En natuurlijk mag je Park Güell niet missen: het park dat ontworpen is door Gaudí.

Dalí

In Barcelona vind je tevens het Dalí museum. Heel interessant om te zien wat deze kunstenaar zoal heeft gemaakt. De entree is slechts een paar euro en je kunt alle kunstwerken zien. De bizarre schilderijen moet je gewoon eens gezien hebben. Na afloop kun je leuke souvenirs kopen die met Dalí te maken hebben.

Lekker winkelen

Barcelona is een prima stad om te shoppen. Las Ramblas is de autovrije winkelstraat. Er zijn modewinkels, maar ook kleine winkeltjes met bijzondere spullen. De Ramblas is daarbij erg gezellig, met veel straatartiesten. Barcelona heeft tevens verschillende warenhuizen, die zo vreselijk groot zijn dat je er echt alles kunt vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020