Excite

Weg van de massa op Sardinië

Iets ten zuiden van Corsica ligt het eiland Sardinië. Het is de favoriete vakantiebestemming van de Italianen en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Prachtige kusten, mooie baaien, helderblauw zeewater en ruige landschappen met overblijfselen uit het Bronzentijdperk zijn kenmerkend voor dit eiland.

Verspreid in het binnenland staan de mysterieuze Nuraghi, de kale stenen bouwwerken uit de periode 1200 tot 900 voor Christus. De Nuraghi zijn zeker een bezoek waard, evenals het havenstadje Castelsardo. In het stadje staat een kasteel, met dezelfde naam, die boven alles uit torent. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht als je boven in de Castelsardo staat.

Fijnproevers komen ook zeker aan hun trekken op Sardinië. De Sardonische keuken, oftewel La cucina Sarda , is een van de rijkste van Italië.

Je kunt een appartement huren op Sardinië, een autorondreis maken, een fly& drive boeken en er is agriturismi op Sardinië. Appartementen vind je veelal bij zogenaamde ‘residences’: appartementencomplexen. Deze zijn vaak prachtig aangelegd en liggen aan of vlakbij de zee. Ook populair op Sardinië is een rondreis per auto . Hiermee krijg je een goede indruk van het eiland. Je kunt een auto huren op Sardinië of een fly& drive boeken, wat een retourticket en een huurauto voor enkele dagen inhoudt. Tot slot heeft Sardinië verschillende (agriturismi)hotels.

Je kunt op Sardinië vliegen, een goedkoop ticket vind je bij een ticketvergelijker als cheaptickets.nl. Wat ook mogelijk is, is per veerboot naar Sardinië reizen. Vergelijk ook hierbij de prijzen van de verschillende ferry's met elkaar. De duurste veerboot is 4x duurder dan de goedkoopste.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Vorstius

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020