Excite

Welk Canarisch eiland heeft jouw voorkeur?

De eilandengroep die de Canarische eilanden heet, bestaat uit vijftien eilanden, zeven grote en zes kleine eilanden. Vooral de grote eilanden zijn het meest bekend: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma trekken de meeste toeristen. Het klimaat op de Canarische eilanden is subtropisch, dat betekent dat de temperatuur zelfs in de winter vaak niet onder de vijftien graden komt. In de zomer ligt de temperatuur rond de 25 graden, maar door de wind van de Sahara kan het er soms erg heet zijn.

Het populairst zijn natuurlijk Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria. Je kunt hier heerlijk bruin worden op het strand, of genieten van watersporten zoals surfen. Lanzarote is schoner dan Fuerteventura en trekt veel sporters. Ook vind je hier een nationaal park waar het landschap wel iets wegheeft van de maan. Op Gran Canaria tref je in het binnenland een landschap aan dat wat op de Grand Canyon lijkt.

De Canarische eilanden bieden dus voor ieder wat wils. Zoek je rust en wil je graag wat wandelen, dan is La Palma hét eiland voor je. Niet voor niets wordt dit eiland ook wel het groene eiland genoemd. Je kunt er heerlijk wandelen en ondanks de toeristen is het toch nog rustig op dit eiland.

La Gomera is de vreemde eend in de bijt. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar dit eiland toe, terwijl je er ook prima vakantie kunt vieren. Je kunt er wandelen, maar ook van het strand genieten. Er zijn namelijk meer stranden dan op La Palma. Het beste zou je dit eiland kunnen aandoen als je bijvoorbeeld op Tenerife of La Palma verblijft.

Afbeelding: Flickr, Axel Brocke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020