Excite

Welverdiende vakantie in een hotel in Oostende

Aan de Belgische kust, in West-Vlaanderen, ligt het mooie badplaatsje Oostende. Wie zin heeft in een heerlijke vakantie en deze – welverdiend – in luxe en comfort wil doorbrengen, boekt een hotel in Oostende. Hier heb je namelijk alle keuze die je je kunt wensen.

Het Belgische Oostende moet niet verward worden met het Drentse Oosteinde. Hoewel de namen vrijwel gelijk zijn, zijn de plaatsjes verder helemaal niet met elkaar te vergelijken. Het Belgische Oostende is een echte badplaats en vormt een belangrijk toeristisch én economisch centrum in België. Met ongeveer 68.000 inwoners is het plaatsje niet heel groot, maar zeker ook niet klein te noemen.

Een reisje naar Oostende is zo gemaakt: het plaatsje beschikt over een eigen lucht- en zeehaven en veel vluchten gaan rechtstreeks. Voor veel van de bezoekers is zo’n vlucht niet eens nodig: Oostende krijgt veel buitenlanders, maar zeker net zo veel Belgen ‘over de vloer’. Inmiddels kunnen de hotels in Oostende rekenen op zo’n 1,1 miljoen overnachtingen in het jaar.

Naast het strand kent Oostende natuurlijk nog een aantal andere bezienswaardigheden. Zo is de historische stadskern een echte publiekstrekker, evenals de verschillende monumenten die zowel binnen als buiten het centrum te vinden zijn. Mocht je daar niet genoeg aan hebben, neem dan eens een kijkje in het Kunstmuseum aan Zee of het Domein Raversijde. Als je het treft zijn er bovendien nog bijzondere festivals bij te wonen, zoals het jaarlijkse Filmfestival Oostende.

Afbeelding: Flickr account Gustty's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019