Excite

Ga je een stedentrip maken? Wat dacht je van een Wenen citytrip!

De tijd van de Habsburgse heersers is allang voorbij, maar Wenen ademt nog de sfeer van die tijd. Met de val van het communisme in Oost-Europa, speelt de Oostenrijkse hoofdstad nu ook weer een rol van betekenis als de Poort naar het Oosten. Het is een zeer plezierige stad om enkele dagen in door te brengen: prachtige paleizen en andere gebouwen in barokstijl, fraai aangelegde tuinen, de klassieke muziek die met Wenen verstrengeld is en niet te vergeten de Sachertorte met slagroom in een van de vele koffiehuizen. Hier vind je aantal van de leukste, mooiste of meest bijzondere bezienswaardigheden voor een geslaagd weekend in Wenen.

Om te beginnen het Schönbrunn Paleis. Het zomerpaleis van de Habsburgers met vele tuinen. In de tuinen zijn twee interessante botanische kassen met bijzondere bloemen en planten uit alle werelddelen. Nog een paleis dat een bezoek waard is, is een van de Belvedère Paleizen. Belvedère betekent mooi uitzicht en dat geldt zeker voor het Obere Belvedère. Dat is niet alleen een fraai voorbeeld van barokke architectuur, het is ook het onderkomen van een museum voor moderne kunst.

Nieuwe energie nodig? Ga dan naar een koffiehuis. Een bezoek aan Wenen zonder de Weense koffie en het gebak te proeven is bijna ondenkbaar. In Wenen vind je koffie in allerlei soorten en maten en ook de fameuze Sachtertorte kent vele variaties.

Bij een Wenen citytrip mag verder een bezoekje aan de Staatsopera niet ontbreken. Wenen is namelijk de stad van de klassieke muziek. Alleen al vanwege het schitterende gebouw zelf is de Staatsopera een bezoek waard. De Wiener Staatsoper werd in 1869 gebouwd en is zonder meer een van de mooiste operagebouwen ter wereld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020