Excite

Wenen: reizen naar een stad vol muziek

Wie wil niet naar Wenen reizen?

Wenen heeft, als poort naar het oosten, zijn bezoekers heel wat aantrekkelijks te bieden. Het combineert indrukwekkende paleizen met historisch waardevolle gebouwen in onvervalste barokstijl met fraai aangelegde tuinen. Na een wandeling door het historische stadscentrum, is het heerlijk genieten van de sachertorte met slagroom in de typisch Weense koffiehuizen.

Stad vol muziek

Wie aan Wenen denkt, denkt in de allereerste plaats aan muziek. De wieg van de klassieke muziek stond immers in de Oostenrijkse hoofdstad. Grootmeesters als Mozart, Haydn, Beethoven en Gustav Mahler, woonden en componeerde hun meest bekende werken in Wenen. Iedere straat en ieder plein verwijst dan ook op de een of andere manier naar deze grootmeesters.

Kunst, cultuur en historische gebouwen

Wenen is zeker niet uitsluitend een stad van (klassieke) muziek. Liefhebbers van kunst en cultuur, van architectuur en historische gebouwen, komen er beslist aan hun trekken. Dat is eveneens het geval met wijnliefhebbers. Hoogstaande wijnen staan op hen te wachten om te proeven in de vele Weense wijnlokalen.

Wenen bewonderen vanuit het Reuzenrad

Wie met alle facetten van Wenen wil kennismaken, kan onmogelijk voorbij het Wiener Prater, een gigantisch amusementspark met zijn legendarische Reuzenrad, het symbool van Wenen. Vanuit dit 65 meter hoge rad, heeft men een schitterend uitzicht over de stad. Een romantisch tochtje in een gondel behoort hier eveneens tot de mogelijkheden.

Hip en trendy

Wenen is zeker geen saaie, maar een hippe en trendy stad, die meer en meer jongeren aantrekt. Het jeugdig publiek wordt hier extra verwent met bizarre kunst en tal van mega- evenementen. Met zijn vele hippe boetieks is het stadscentrum van Wenen zeker ook een echt shopppingparadijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021