Excite

Wereldhavendagen komen er weer aan

Komend weekend staat Rotterdam weer in het teken van de Wereldhavendagen. Van vrijdag tot en met zondag is het open huis bij bedrijven en instanties in de haven van Rotterdam. Er zullen veel demonstraties gegeven worden en jong en oud kan de prachtige werking van de haven van heel dicht bij zien. Elk jaar worden de Wereldhavendagen weer drukker bezocht. Dit jaar worden er dan ook tussen de 300.000 en de 400.000 bezoekers verwacht.

Nieuw dit jaar is het feit dat er Engels gesproken zal worden. Vier excursies zullen namelijk in het Engels gegeven worden, om dat internationale belangstelling ook te faciliteren. De Wereldhavendagen trekken namelijk ook steeds meer bezoekers uit het buitenland. Niet vreemd, als je bedenkt dat de Rotterdamse haven nog steeds veel internationale allure heeft. Het is nog steeds een van de grootste en modernste overslaghavens ter wereld.

Een ander aandachtspunt tijdens de 32ste editie van de Wereldhavendagen zijn de jongeren. Er zullen veel activiteiten georganiseerd worden om de jongeren in contact te brengen met de Rotterdamse haven. Dat begint al bij de allerjongsten. Kinderen vanaf vier jaar kunnen op een safaritocht om alle dieren in de Rotterdamse haven te leren kennen. Op vrijdag zullen er excursies zijn voor duizenden scholieren. Ook dit jaar worden de Wereldhavendagen weer een groot feest!

Afbeelding: Flickr, Wouter Duijndam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020