Excite

Hoe plan je een wereldreis?

Misschien is het een jarenlange droom van je? Of wellicht ben je sinds kort getroffen door het reisvirus. Hoe dan ook als je op wereldreis gaat, is het belangrijk dat je je reis goed voorbereidt. De financiën, vervoer, vaccinaties en het klimaat zijn allemaal factoren die mede bepalen hoe ontspannend je wereldreis verloopt.

Tip 1: Plan de route van je wereldreis aan de hand van het klimaat

Wie op wereldreis gaat, komt in verschillende continenten. Landen als Australië, Indonesië, Kenia en Brazilië zijn populaire bestemmingen voor wereldreizigers. De meeste mensen gaan voor een jaar weg. Om die tijd zo goed mogelijk te benutten, is het goed om vooraf de klimaatgegevens van verschillende landen door te nemen. In sommige delen van de wereld heb je bijvoorbeeld hevige regenseizoenen, waardoor het reizen lastig kan worden. Denk maar aan modderige wegen. Daarbij wil je waarschijnlijk lekker van de zon genieten. Aan de hand van de seizoenen kun je dan het beste je route bepalen, zodat je tijdens je reis zo aangenaam mogelijk weer hebt.

Tip 2: Past je wereldreis bij je budget?

Bepaal je budget voordat je vertrekt. Hoeveel een reis precies kost, is afhankelijk van de wijze waarop je reist. De ene reiziger heeft meer behoefte aan comfort dan de andere en zal meer uitgeven aan overnachtingen en eten. Ook de bestemming is belangrijk. De dagelijkse kosten in Azië zijn bijvoorbeeld veel lager dan in Noord-Amerika.

Tip 3: Bespaar op vliegtickets

Hoewel ieder zijn eigen stijl heeft voor reizen, zal bij iedere wereldreiziger het vervoer de grootste kostenpost zijn. Je vliegt tijdens een wereldreis immers behoorlijk veel. Het is daarom een goed idee om niet je vliegticket klakkeloos bij een reisbureau te kopen. Zoek zelf op internet naar voordelige aanbiedingen en bespaar zo veel euro's.

Tip 4: De juiste reisverzekering

Ook op een reisverzekering kun je besparen. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van hoe uitgebreid je verzekering is. Kijk daarom voordat je een verzekering afsluit goed welke dekking je denkt echt nodig te hebben.

Tip 5: Vermijd ziektes tijdens je wereldreis

Weet je waar je wereldreis naar toe gaat en heb je voordelige vliegtickets kunnen vinden? Vergeet dan niet dat je voor een bezoek aan sommige delen van de wereld vooraf moet laten inenten tegen ziektes als cholera en tyfus. Ook kun je de malariamug tegenkomen, dus zorg voor de beschermende pillen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019