Excite

Is een wereldticket iets voor jou?

Voor mensen die lange reizen willen gaan maken over meerdere continenten kan een wereldticket interessant zijn. Met zo'n ticket kun je met diverse vliegtuigmaatschappijen vliegen. En dat over heel de wereld. Ideaal dus voor als je een wereldreis wilt gaan maken. Bovendien is het vliegen met een wereldticket ook vaak goedkoper dan met losse tickets.

Hoe werkt een wereldticket?

Een wereldticket wordt ook wel een 'Around the World ticket' genoemd. Anders dan je misschien denkt, is het niet vanzelfsprekend dat je met zo'n ticket overal naar toe kunt vliegen. Doordat het ticket gebruik maakt van diverse vliegtuigmaatschappijen heb je te maken met verschillende vliegroutes, voorwaarden en tussenstops. Voordat je boekt, is het daarom ook belangrijk dat je je goed laat adviseren door een gespecialiseerd reisbureau of alles zelf goed uitzoekt via internet.

Neem een bestaande vliegroute of creëer je eigen wereldticket

Je kunt een wereldticket met een bestaande route kopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor 'Amsterdam - Hong Kong - Auckland - Los Angeles' te kiezen. Maar er zijn ook wereldtickets die je onder andere naar tropische eilanden, Zuid-Amerika en Afrika brengen. Er is heel veel mogelijk. En zit de juiste route er niet voor je bij, dan kun je zelf een wereldticket samenstellen of dit door een reisspecialist laten doen.

De voordelen van een wereldticket

Een van de voornaamste voordelen van een wereldticket is de rust die het geeft. Je hoeft niet tijdens je reis in het buitenland nog een vlucht te boeken. Qua budget weet je ook waar je aan toe bent. Daarbij is een wereldticket meestal voordeliger dan losse tickets. Op reizendoejezo.nu vind je bijvoorbeeld al een wereldticket vanaf 850 euro. Daarmee kom je in Azië, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Wil je onderweg nog langs een tropisch eiland in de Stille Oceaan? Dan kun je tegen betaling een extra stopover maken.

De nadelen van een wereldticket

Er zitten ook enkele nadelen aan een wereldticket. Je moet vaak de vliegroute binnen een jaar hebben afgelegd. En natuurlijk moet je vooraf weten waar je naar toe wilt. Een wereldticket is dus waarschijnlijk niet geschikt voor wispelturige reizigers. Maar voor de meeste reizigers is de aanwezigheid van een geldig en betaald wereldticket, die je aan het eind van de reis weer thuisbrengt, juist een rustgevend gevoel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020