Excite

West-Europa populairste vakantiebestemming van Amerikanen

Er is een onderzoek geweest voor bezoekers aan de website TripAdvisor. Op deze website komen voornamelijk Amerikanen en zij hebben meegewerkt aan het onderzoek over de populairste vakantiebestemmingen. Uit de antwoorden bleek dat West-Europa de populairste vakantiebestemming is.

Voordien kreeg Oost-Europa nog de meeste stemmen. West-Europa heeft intussen de eerste plaats weten te veroveren bij het voornamelijk Amerikaanse publiek. Van alle ondervraagde bezoekers gaf 62% aan dat ze naar Italië willen gaan op vakantie. De populairste stad is Rome, vlak gevolgd door Venetië. Italië zou volgens de Amerikanen ook de lekkerste keuken hebben.

Ook werden de bewoners in Londen en Dublin als vriendelijkste mensen bestempeld door de Amerikaanse reizigers. De bewoners van Athene en Moskou daarentegen werden gezien als het minst vriendelijke volk.

Mensen die zelf in West-Europa wonen hebben niet altijd door dat er prachtige vakantiebestemmingen te vinden zijn. Zij kiezen doorgaans voor de verre vakanties. Toch is het duidelijk dat West-Europa veel te bieden heeft. Zeker in de periode van de financiële crisis is het wellicht goed te weten dat leuke vakantiebestemmingen ook dichter bij huis te vinden zijn.

Nog niet overtuigd? Bekijk hier een mini-reportage met bijzondere beelden van West-Europa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020