Excite

Wijnfeesten in Duitsland

Liefhebbers van wijn treffen het: de jaarlijkse wijnfeesten in Duitsland zijn weer in volle gang. Zo is het komend weekend bijvoorbeeld feest in Rijn en Moezel, waar onder andere het wijnfeest en de wijnmarkt in Mesenich gehouden worden en het ook in St. Goarshausen wijnweek is!

De wijnfeesten in Duitsland worden al jarenlang gehouden en zijn ieder jaar weer sfeervol, gezellig en vooral heel erg feestelijk. Het leuke van de wijnfeesten, is dat ze in praktisch iedere regio gehouden worden. Je hoeft dus niet per se ver te reizen om een wijnfeest van dichtbij mee te maken. Het ‘wijnfeestseizoen’ loopt van half juli tot half oktober, dus je hebt ook ruim de tijd om je een keer bij een feestende menigte aan te sluiten.

De wijnfeesten worden gevierd in gebieden waar wijn ook echt centraal staat. Neem bijvoorbeeld het gebied van Rijn en Moezel: dit voormalige Franse departement in Duitsland staat bekend om haar heerlijke wijnen. Hier kun je tijdens de wijnfeesten dan ook op verschillende locaties lekker wijn proeven en bijzondere wijnkelders bekijken.

Daarnaast worden steeds vaker wijnfeesten gevierd in gebieden die zelf geen wijn produceren. Natuurlijk is er tijdens die feesten wel voldoende wijn te drinken, dus ook daar hoeven bezoekers zich niet te vervelen. Ben je benieuwd naar de precieze locatie van de verschillende wijnfeesten in Duitsland? Bild heeft ze nog even overzichtelijk voor je in kaart gebracht.

Afbeelding: Flickr account farlane

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020