Excite

Wijntoerisme zit in de lift: wijn voor iedereen en overal

Wijntoerisme is niet langer een alleenrecht van de wijnfanaat pur sang. Meer en meer mensen trekken naar wijnstreken om wijnkastelen te ontdekken, wijnboeren te ontmoeten en vooral om van de wijn te proeven die er gemaakt wordt. En gelijk hebben ze. Wijntoerisme is het excuus bij uitstek om fantastische wijnstreken te ontdekken die de wereld rijk is en te genieten van deze godendrank.

Om het de (amateur)wijnliefhebber gemakkelijker te maken zijn er op bijna alle 5 continenten wijnroutes uitgetekend. Hoewel wijntoerisme oorspronkelijk vooral in het Oude Europa gangbaar was, kan men vandaag bijna overal terecht.

Een wijnroute dicht bij huis? Voorlopig liggen de meest bezochte wijnstreken in Frankrijk, Portugal en Spanje.In Frankrijk is vooral de Bordeauxstreek populair, maar meer en meer mensen trekken ook naar de Champagnestreek. In Italië is Toscane dan weer zeer populair. In Portugal en Spanje trekt de Dourovallei veel wijnliefhebbers. Even stoppen aan de Portugese kant voor een portoproeverij is sowieso een aanrader. Spanje telt echter niet alleen de wijnroute van de Dourovallei, we kunnen ook proeven in Castilla-La-Mancha, Galicië, La Rioja en Catalonië. Nog dichter? Dan proeven we toch gewoon een Nederlandse of Belgische wijn. De site van De WijnHoek maakt je wegwijs in de wijngaarden van de Lage Landen.

Mag het wat verder zijn? Ook Californië, Argentinië, Chili, Mexico, Peru, enz. hebben wijnkelders die het ontdekken waard zijn. Net als Zuid-Afrika en Australië trouwens.

Kort: ben je toevallig ergens op de wereld op reis. Kijk dan even of je plaatselijke wijnen kan ontdekken. Proost!

Afbeelding: flickr, gebruiker Chasqui

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019