Excite

Waar kun je wild kamperen?

Niets is zo leuk als slapen in de vrije natuur. Je kunt dat doen in een tentje of zelfs gewoon in je slaapzak onder de blote sterrenhemel. Alleen mag het niet overal en zijn er zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat wild kamperen. Hier zijn een paar adviezen voor als je van plan bent om in de vrije natuur te gaan overnachten.

Tips voor wild kamperen

De regels rondom wild kamperen zijn per land verschillend. In veel Europese landen is het verboden. Dit omdat wildkampeerders overlast kunnen veroorzaken. Ze kunnen namelijk afval achterlaten, de rust verstoren van het wild en erger een vuurtje gaan stoken om te koken. Dat laatste kan, als het niet goed wordt gedaan, tot brand leiden in een natuurgebied.

Waar kun je wild kamperen?

Niet overal is wild kamperen verboden. In Noorwegen, Zweden en Finland kun je onder bepaalde voorwaarden 24 uur kamperen. En in Schotland is het bijvoorbeeld onder voorwaarden toegestaan. Wil je echt ongestoord door boswachters en politie in de vrije natuur overnachten dan is het een goed idee om af te reizen naar de Verenigde Staten en een slaapplek te zoeken in een van de 'National Forests'.

Een goede plek vinden om wild te kamperen

Of je nu een legale plaats zoekt om te kunnen wild kamperen? Of het toch riskeert om een boete te krijgen of ruzie met een boze boer? Je wilt vast een fijne slaapplaats. Ga daarom voordat je je tent opzet even in de omgeving kijken. Doe dat van verschillende kanten. Zijn er bijvoorbeeld parkeerplaatsen in de buurt? Dan heb je kans dat je 's morgens gewekt wordt door honden of trimmers.

Laat alles netjes achter

Heb je een plekje gevonden en heerlijk geslapen in de open buitenlucht, laat dan de volgende dag je plek net zo achter als het was. Je wilt immers niet dat de natuur last heeft van je aanwezigheid. Daarbij maak je het zo ook voor anderen mogelijk om in de toekomst te kunnen blijven wild kamperen.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021