Excite

Wimdu: alternatieve accommodatie

Wanneer we tegenwoordig op vakantie gaan, boeken we vaak online. Van vliegticket tot hotel, met één klik op de knop, heb je alles geregeld. Maar sommigen onder ons houden van avontuurlijke uitstapjes, het liefst rondlopend als een ware local. Een fijne accommodatie vinden, is dan ietwat lastiger. Gelukkig bestaan er online services, zoals een van Europa's grootsten: Wimdu, waar je accommodatie kunt reserveren, gewoon, bij een echte local!

Boeken met Wimdu

Een overnachting boeken via Wimdu werkt niet veel anders dan bij andere boekingssites voor bijvoorbeeld hotels. www.wimdu.nl heeft momenteel zo'n 50.000 accommodaties wereldwijd in haar bestand waar je uit kunt kiezen. En een keuze maken gaat heel gemakkelijk. Surf naar de website, voer daar je bestemming, reisdata en aantal personen in en je krijgt een lijst van mogelijke accommodaties waarin je terecht kunt. De lijst kun je vervolgens fine-tunen op prijs, type kamer en voorzieningen. Alle accommodaties worden geverifieerd voordat ze op Wimdu.nl worden geplaatst, dus je kunt er zeker van zijn dat je goed terecht komt.

Zelf accommodatie beschikbaar stellen op Wimdu

Als je zelf woonruimte aan wilt bieden aan vakantiegangers, dan kan dat natuurlijk ook op Wimdu.nl. Daarvoor dien je eerst een account aan te maken. Het plaatsen van je woonruimte is gratis en Wimdu ontvangt slechts 3 procent commissie op elke boeking. Je houdt dus genoeg over voor jezelf! Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanbieden van accommodatie; je kunt een heel huis of appartement te huur aanbieden, maar ook gedeelde kamers. Om het nog aantrekkelijker te maken, biedt Wimdu gratis woonverzekeringen aan voor je te verhuren accommodatie ter waarde van 500.000 euro. Eenmaal aangemeld, kun je de profielen van potentiële 'hotelgasten' bekijken en evaluaties van anderen lezen. Uiteindelijk bepaal je zelf wie er in je huis komt te logeren. Dat is wel zo'n prettig gevoel.

Reizen als een local

Kortom, voor alle avontuurlijke reislustigen onder ons, die graag de locals volgens, is Wimdu.nl een uitkomst. Voor ieder budget vind je een geweldige accommodatie op de bestemming van je wensen. En je krijgt ook nog eens 'een kijkje in de keuken' van de locals en de plaatselijke cultuur. Een deal om niet te missen dus!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020