Excite

Skieën bij de buren! Een weekendje weg naar Winterberg in Duitsland

De echte wintersportliefhebbers weten waar ik het over heb. De hele winter zijn er in de Alpen en in Scandinavië fantastische mogelijkheden om lekker te gaan skiën, maar helaas kun je nooit zoveel vrij krijgen van je werk als je eigenlijk zou willen.

 

Gelukkig ligt er ook een skigebied vlakbij de Nederlandse grens, het dorpje Winterberg in Duitsland. Een dorpje in de deelstaat Nordrijn-Westfalen, midden in het berggebied Sauerland. Groot voordeel is de bereikbaarheid, 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens en je zit tussen de besneeuwde toppen van dit Duitse winterparadijs. Ideaal als je een weekend naar Duitsland wil voor de wintersport.

 

Natuurlijk is Winterberg een stuk kleiner dan de meeste skigebieden in de Alpen, maar de bereikbaarheid is natuurlijk een groot pluspunt. Winterberg is daarom enorm populair onder de Nederlanders. Er zijn in het hele gebied 6 stoeltjesliften, 51 sleepliften en 50 kilometer piste. Bovendien zijn er sneeuwkanonnen aanwezig voor als het weer tegenvalt.Voor de langlaufers is er maar liefst 220 kilomter loipe. Ideaal dus voor een aantal dagtochten.

 

Winterberg is ook in de zomer een leuke bestemming voor een weekend weg. Vooral actievelingen kunnen hun hart ophalen met maar liefst 1700 kilometer gemarkeerde mountainbikeroutes en zo'n 1000 kilometer wandel- en nordic walkroutes. Er kan zelfs gerodeld worden op de speciale zomer rodelbaan.

 

Kortom wil je een weekendje weg in de winter om te skiën en wil je terugkomen voor een actieve vakantie in de zomer? Een betere plek dan Winterberg is er niet.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020