Excite

Wintersport dichtbij huis in Winterberg

Je hebt niet weken de tijd maar wil er toch even tussenuit om te wintersporten? Het Sauerland heeft de perfecte locatie voor lang weekendje skiën: Winterberg. Vanaf Utrecht is het nog geen 320 kilometer rijden. Binnen 4 uur kan je op de lange latten staan. Winterberg ligt op het hoogste punt van Sauerland en is heel populair onder Nederlandse wintersporters.

Dankzij sneeuwkanonnen ligt er in de winter altijd een goede laag sneeuw. Je kan kiezen uit 72 skipistes, in de categorien rood, blauw en zwart. Daarnaast liggen er in Winterberg ook rodelhellingen en 30 gespoorde loipes: uitgezette routes in de sneeuw voor de langlaufliefhebbers. Wie de Tiroler sfeer gewend is kan terecht in een van de vele après-ski gelegenheden die Winterberg rijk is.

Veel wintersporters die in de Lente richting de Alpen trekken oefenen van te voren nog even in Winterberg. Na een jaar te hebben stil gestaan is het lekker om dicht bij huis het skigevoel weer op te pikken. Winterberg is met 30 skischolen goed voorbereid op nieuwkomers. Ook voor kinderen zijn er volop skiklasjes. Na een weekendje Winterberg heb je alle trucjes en technieken onder de knie.

Het gebied is bovendien erg gericht op Nederlanders. In hotels, restaurants en après-ski gelegenheden vind je daarom bijna altijd folders en menukaarten in het Nederlands. De kans is zelfs groot dat het personeel een aardig woordje Nederlands terug kan spreken!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dirk Vorderstrasse

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021