Excite

Wintersport in de bergen van Frankrijk

Voor de oorlog was Frankrijk niet echt een wintersportland, er waren maar enkel plaatsen waar geskied kon worden. Na 1950 kwam daar verandering in er werden een heleboel skigebieden opgezet. Het voordeel daarvan is dat de dorpen doorgaans dicht bij de piste liggen.

Chamonix is een van de traditionele wintersportgebieden van Frankrijk. Het dorp ligt aan de voet van de Mont Blanc, met meer dan 4800 meter de hoogste berg van de Alpen. Chamonix is redelijk groot en eromheen ligt zo’n 160 kilometer piste. Ook andere sporters kunnen in het gebied terecht, bijvoorbeeld voor schaatsen of ijsklimmen.

Le Grand Massif is in Frankrijk het populairste skigebied. Het ligt ten noorden van de Mont Blanc en is een zeer groot gebied. Er is maar liefst 266 kilometer aan piste. Van de pistes zijn er veel gemakkelijke pistes bij, maar toch heeft Le Grand Massif genoeg te bieden voor de meer ervaren wintersporters.

Een ander populair skigebied is Espace Killy, volgens kenners een van de beste wintersportplekken van Europa. Het gebied tussen Tignes en Val d'Isere heeft maar liefst 300 kilometer aan skipistes en er zijn redelijk veel pistes voor gevorderden. Ski’en in Espace Killy is maar liefst tien maanden per jaar mogelijk.

In Frankrijk is het niet verplicht om winterbanden op de auto te hebben, maar het is wel raadzaam. Winterbanden zijn namelijk wel vereist bij winterse weersomstandigheden als sneeuw en gladheid. Sneeuwkettingen zijn in Frankrijk ook nodig, want bij sommige bergpassen zijn de kettingen namelijk verplicht. Dat wordt dan met borden aangegeven.

Afbeelding: Flickr, Phileole

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020