Excite

Wintersport in Frankrijk

Skiën, snowboarden of langlaufen, vette après-ski feesten en romantische skidorpjes. Frankrijk is en blijft een van de meest populaire wintersportbestemmingen. Niet verbazingwekkend, gezien de sneeuwzekerheid, de uitgestrekte wintersportgebieden, de bereikbaarheid en niet te vergeten de Franse keuken.

Een groot voordeel van wintersport in Frankrijk is de sneeuwzekerheid. De meeste skigebieden liggen op grote hoogte, waardoor er het hele seizoen voldoende sneeuw ligt. Het hoogstgelegen skistation van Frankrijk, tevens van heel Europa, is Val Thorens. Het dorp ligt op 2300 meter en hoort bij het skigebied ‘Les trois Vallées’. Dit gebied is na ‘Portes du Soleil’ het grootste skigebied ter wereld.

Naast Val Thorens zijn Alpe d’Huez, la Plagne, Les Deux Alpes en Tignes bekende wintersportplaatsen in Frankrijk. Deze skioorden bieden voor ieder wat wils. Zowel beginners als topskiërs voelen zich hier thuis en voor snowboarders zijn er talrijke off-piste mogelijkheden. De uitgestrekte en aangesloten skigebieden en de moderne skiliften maken de Franse Alpen een populaire wintersportbestemming.

Hoewel de après-ski in Frankrijk het niveau van de Oostenrijkse niet kan halen, zijn er genoeg mogelijkheden om te feesten. Val Thorens is bij uitstek een après-ski plaats. Hier vind je veel bier, shotjes en Gebroeders Ko. Is feesten minder aan jou besteed, dan zijn er ook genoeg kleine authentieke skidorpjes waar nauwelijks Nederlanders komen en waar je in alle rust kunt genieten van een ‘vin chaud’ (glühwein).

Als je het jezelf gemakkelijk maakt, laat je de auto thuis en boek je goedkope vlucht, bus- of treinreis. Nu het skiseizoen geopend is, staat het internet vol aanbiedingen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker John Talbot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020