Excite

Wintersport in Lapland

Hou je van wintersport en wil je wel een keer wat anders dan de Alpen van Oostenrijk of Frankrijk? Wintersport in Lapland is een originele afwisseling en bovendien is Lapland het hele winterseizoen een sneeuwzekere bestemming. De bergen in het noorden van Europa bieden voldoende uitdaging voor alle niveaus skiërs. Bovendien kun je genieten van de leukste activiteiten naast het skiën, zoals tochten met de hondenslee of sneeuwscooter en nachtelijke excursies om het noorderlicht te zien.

Lapland sneeuwzeker

Als er één plek is waar je je nooit zorgen hoeft te maken om de hoeveelheid perfecte sneeuw, dan is het in Lapland. Lapland is sneeuwzeker gedurende het hele winterseizoen. Daardoor kun je voor alle takken van de wintersport in Lapland terecht. Gezellige skioorden voor de recreatieve skiër, uitdagende pistes voor geoefende skiërs en snowboarders en honderden kilometers langlaufloipes voor skitochten en biatlon.

Winterse activiteiten in Lapland

Behalve de vele mogelijkheden tot wintersport, kun je het winterse landschap in Lapland ook ontdekken met winterse activiteiten, bijvoorbeeld een tocht in een husky slee en tijdens rendiersafari’s. Ook bestaat in de meeste accommodaties de mogelijkheid om op geheel Scandinavische wijze de dag af te sluiten met een saunabezoek of een Lapse hot tub.

Finse deel Lapland

Lapland is vanuit Nederland ongeveer 3 uur vliegen. Lapland is geen officiële staat, maar strekt zich uit over het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland. De beste wintersportgebieden bevinden zich in het Finse deel van Lapland, in Ruka, Rovaniemi, Levi en Yllas. Houd er bij het plannen rekening mee dat er rond de kortste dagen van het jaar weinig daglicht is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021