Excite

Wintersport in Tsjechië: goede keuze

Tsjechië is in opkomst als vakantieland. Maar wist je dat je hier niet alleen in de zomer kunt genieten, maar ook in de winter? Tsjechië heeft prachtige bergachtige gebieden, waar je prima op wintersport kunt. Het is wat verder dan Oostenrijk of Duitsland, maar het is ook direct extra bijzonder. Bovendien is een wintersport vakantie in Tsjechië vaak lekker voordelig. En dat is ook niet onbelangrijk, want dan houd je tenminste geld over om op locatie uit te geven!

De meest bekende wintersportplaats in Tsjechië is toch wel Spindleruc Mlyn. Deze plek ligt helemaal in het centrum van het bekende Reuzengebergte, op ongeveer 150 kilometer afstand van hoofdstad Praag. Spindleruc Mlyn ligt bijna tegen de Poolse grens; als je maar een korte wintersport gepland hebt, dan kan het verstandiger zijn om het vliegtuig te nemen, anders houd je maar weinig tijd over op je bestemming zelf.

In dit plaatsje kun je natuurlijk niet alleen skiën, maar ook heerlijk langlaufen, wandelen of zelfs mountainbiken. Tsjechië leent zich uitstekend voor een geweldige vakantie met het hele gezin. Als je voor de wintersport komt, kom dan tussen december en maart. In die periode kun je bijna met zekerheid rekenen op sneeuw. Dankzij de diversiteit aan pistes is er voor iedereen wat te doen. Dat geldt ook voor na het skiën: ook hier vind je talloze après-ski mogelijkheden. Het grote voordeel: ze zijn lekker goedkoop. Zo houd je aan het einde van je vakantie misschien nog wel wat over!

Afbeelding: Flickr account philip.bitnar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020