Excite

Wintersport in het koude Noorwegen

Wintersport in Noorwegen begint steeds populairder te worden bij de wintersporters. Mensen ontdekken dat Noorwegen veel te bieden heeft voor te gaan skiën en snowboarden. Noorwegen kent veel voordelen als het gaat om wintersport.

 

Zo is één van de voordelen dat er in alle wintersportgebieden sneeuwzekerheid is. Ieder jaar valt er enorm veel sneeuw, dus je hoeft het niet te doen met nepsneeuw. Ook zijn er indrukwekkende hoogtes sneeuw.

 

Een ander voordeel is dat iedere wintersporter prima terecht kan in Noorwegen. Of je nou op je skies of snowboard staat, je kunt in Noorwegen terecht. En het is ook nog eens mogelijk om andere dingen uit te proberen, zoals een hondensledetocht of een tocht op een sneeuwscooter.

 

De natuur in Noorwegen is ook prachtig. Geniet van al het moois dat je ziet tijdens je wintersportvakantie. Er zijn talloze routes voor langlaufen en ook een wandeltoch maken in de sneeuw is een prachtige optie en kan een leuke afwisseling zijn na al het skiën en snowboarden.

 

Noorwegen heeft enorm veel skigebieden, waaronder Norefjell, Kvitfjell, Rauland, Stryn, Oppdal en Bjorli. Ieder gebied heeft zo zijn eigen charmes en er zijn natuurlijk genoeg overnachtingsmogelijkheden in deze gebieden. Houd er wel rekening mee dat Noorwegen best prijzig is. Vooral alcohol en sigaretten kunnen erg duur zijn, dus een echte aprés-ski is hier niet aan te raden. Wel kun je voor de overnachtingsmogelijkheden vaak gebruik maken van speciale aanbiedingen.

 (photo © nonanet)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020