Excite

Wintersport Oostenrijk: geniet van de buitenlucht!

Dé plek om je wintersportvakantie te vieren is nog steeds Oostenrijk. Dit land staat praktisch garant voor sneeuw en heeft tal van mooie banen en pistes. En wie niet van skiën houdt, kan hier altijd nog langlaufen of sleeën of misschien zelfs rodelen. Maar welke gebieden moet je nu vooral op zoeken als je op wintersport wilt in Oostenrijk?

De garantie van sneeuw heb je natuurlijk nergens, maar de grootste kans heb je toch wel in de Alpen. Die liggen voor een groot deel in Oostenrijk. En natuurlijk mag je ook de allerhoogste bergtoppen niet missen. Bijvoorbeeld de Grossglockner, die bijna 3800 meter hoog is. Of de Wildspitze van 3768 meter, de Weisskugel van 3739 meter en de Hintere Schwärze van 3628 meter. Deze bergen hebben van Oostenrijk hét wintersportoord van Europa gemaakt en vragen dus ook zeker om een bezoekje.

Wie aan Oostenrijk en Wintersport denkt, denkt natuurlijk ook direct aan Anton aus Tirol en après-ski. Logisch, want dat speelt in de cultuur hier een belangrijke rol. Als je dus op wintersport gaat, neem dan ook zeker de tijd om hier van te genieten. Kies hier eventueel zelfs je hotel op uit: een beetje in de omgeving van bergen én van leuke locaties om daarna te genieten van de Oostenrijkse gezelligheid. Als je aan het einde van de middag aankomt in zo’n gezellige sneeuwhut, kun je bijna niet anders dan gewoon lekker mee doen!

Afbeelding: Flickr account elbfoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020