Excite

Wintersporten in Duitsland

Laat je winterbanden maar alvast onder de auto zetten, want dan kun je deze winter naar Duitsland om heerlijk te langlaufen, skiën of snowboarden. Ja, de winterbanden zijn sinds kort verplicht in heel Duitsland. Zorg dus wel dat je zowel de banden als de sneeuwkettingen hebt, zodat je optimaal voorbereid naar je wintersportadres rijdt.

Natuurlijk kun je ook per trein of vliegtuig naar de diverse wintersportbestemmingen in Duitsland. Vanuit de meeste plaatsen in Nederland is het maar zo’n vier uur rijden en nog minder lang vliegen naar de meeste Duitse wintersportplaatsen. Wil je echt niet te ver reizen, bezoek dan het populaire Winterberg. Deze wintersportplaats bevindt zich op iets meer dan driehonderd kilometer van Utrecht.

In Sauerland, het wintersportgebied waar ook Winterberg te vinden is, vind je nog meer leuke plaatsen waar je je wintersport kunt doorbrengen. Er zijn bovendien nog meer prachtige Duitse wintersportgebieden, zoals het Zwarte Woud. Behalve dat dit een natuurgebied is, kun je er ’s winters uitstekend skiën en snowboarden.

Andere bekende wintersportgebieden in Duitsland zijn Willingen en Harz. Ook kun je voor je wintersport terecht in Willingen, het Thuringerwald en de Beierse Alpen. Er is in Duitsland dus voldoende keuze voor elke wintersporter, of je nu beginner bent of al jaren ervaring hebt. Tip voor langlaufers: rondom Willingen zijn veel langlaufloipes te vinden.

Afbeelding: Flickr, *Harres*

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020