Excite

Wintersporten in Frankrijk

De Franse Alpen lenen zich elke winter weer voor veel wintersportplezier. Bekende wintersportgebieden in Frankrijk zijn onder andere Val Thorens, Plagne Soleil en Les Menuires. In de grote gebieden, en ook in enkele kleinen, zijn skischolen aanwezig zodat beginners kunnen leren hoe ze moeten skiën of snowboarden.

De sneeuwzekerheid in Franse skigebieden is zeer hoog. Dit komt doordat de moderne Franse wintersportplaatsen zich op zo’n hoogte bevinden dat er altijd wel sneeuw ligt, zeker in de winter. Bovendien heeft Frankrijk zich flink ontwikkeld als wintersportland. Dit stamt al uit de periode vlak na de oorlog.

Oude wintersportgebieden, zoals Chamonix, St. Gervais en Megève, behoren tot de wintersportgebieden van de eerste generatie. Na de oorlog werd een geheel nieuwe generatie skistations opgezet, met veel faciliteiten eromheen. Vanaf de jaren zeventig werd er meer aandacht besteed aan après-ski, langlaufen en wandelen.

Toch zijn het niet alleen de faciliteiten die Frankrijk tot zo’n populaire bestemming maken voor de wintersport. Wintersporters komen er vooral vanwege de uitgestrekte skigebieden. Je betaalt misschien gemiddeld iets meer voor je skipas, maar op je appartement kun je goed besparen. De pistes en faciliteiten in Frankrijk zijn in elk geval meer dan de moeite waard.

Wil je voor je volgende wintersport enorme, uitgestrekte pistes, goede après-skivoorzieningen en andere faciliteiten, dan is Frankrijk de uitgelezen bestemming. Boek binnenkort je wintersportvakantie naar Frankrijk en dan zit je binnenkort op de piste met een heerlijke crêpe te genieten van het winterlandschap.

Afbeelding: Flickr, ninja gecko

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020