Excite

Wintersporten in Oostenrijk

Met de kinderen naar Oostenrijk? Of ben je zelf niet zo thuis in het accent Duits in de Oostenrijkse wintersportgebieden? Gelukkig zijn er in Oostenrijk talloze ski- en snowboardscholen waar de leraren niet alleen Engels, maar ook vaak Nederlands spreken. Bovendien kun je met jonge kinderen prima naar Oostenrijk, omdat er voor de kleinsten veel alternatieve activiteiten worden georganiseerd. Terwijl jij de pistes afsuist, kunnen zij onder begeleiding sleetjerijden en iglo’s bouwen.

Oostenrijk heeft zeer gevarieerde pistes in zijn wintersportgebieden, geschikt voor iedereen. Of je nu net bent begonnen of al langer aan wintersport doet, je hebt vrijwel in elk gebied de keuze uit kilometerslange routes. Ook hebben veel wintersportgebieden speciale funparks voor snowboarders (en natuurlijk de waaghalzen onder de skiërs).

Het is hartje zomer en je wil toch wintersporten. Hoe pak je dat aan? Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld, want in Oostenrijk kun je op hoger gelegen gletsjers soms nog in de zomer skiën of snowboarden als je dat zou willen. Het skiseizoen in Oostenrijk wordt sowieso al verlengd dankzij de sneeuwkanonnen die in de meeste wintersportgebieden worden ingezet.

Een ander voordeel aan wintersport in Oostenrijk is dat in het afgelopen decennium talloze vernieuwingen zijn uitgevoerd. Skiliften zijn vervangen of hebben een upgrade gehad, en er zijn meer meerpersoonsliften en gondels geplaatst. Zo wordt bovenaan de piste komen een stuk comfortabeler dan wanneer je alleen sleepjesliften zou hebben.

Wanneer boek jij je ideale wintersportvakantie naar Oostenrijk?

Afbeelding: Flickr, nonanet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020