Excite

Wintersporten in Zwitserland

Schone lucht, de beste kwaliteit... dit zijn twee belangrijke criteria die ervoor zorgen dat veel wintersporters jaar na jaar kiezen voor Zwitersland. Dit is ook het land waar de wintersporttraditie zijn oorsprong vond en waar de eerste skiërs hun afdalingen maakten. Zwitserland is ook een duur wintersportland, maar je krijgt er zeker waar voor je geld. Let goed op aanbiedingen, zodat je op je verblijf en je skipas alvast kunt besparen.

De Zwitserse Alpen zijn zeer gevarieerd en veel gebieden liggen boven de sneeuwgrens. Hierdoor is de sneeuwzekerheid in Zwitserse wintersportgebieden hoog. De sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je in bijna alle Zwitserse gebieden zeker weet dat je goede sneeuw hebt. Tel daar de goede après-skimogelijkheden bij op en je wintersportvakantie is al bijna gegarandeerd een succes.

Ben je een geoefend skiër of snowboarder, dan kun je in Zwitserland je lol op. Vanzelfsprekend zijn er ski- en snowboardscholen, maar de meeste pistes zijn met name gericht op de gevorderde wintersporter. Aan langlaufers en wandelaars is in de Zwitserse wintersportgebieden ook gedacht. Doe je aan snowboarden? Profiteer dan van de speciale plaatsen en gebieden exclusief voor snowboarders.

Samenvattend heeft Zwitserland de meeste en meest luxe voorzieningen en een karakteristieke sfeer die het al vanaf het begin van de wintersporttraditie heeft weten te behouden. Ga je op zoek naar goede aanbiedingen, dan hoeft dit relatief dure wintersportland je niet te veel te kosten. Wanneer boek jij je wintersportvakantie naar Zwitserland?

Afbeelding: Flickr, janetmck

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020