Excite

Wintersporters last van lange files

  • © Getty Images
Vakantiegangers die op wintersport in de Alpen wilden, moesten daar dit weekend extra tijd voor uit trekken. Ze hadden namelijk veel last van lange files. In Frankrijk stond de hele dag een lange file op de A43 Lyon-Albertville-Chambéry. Het duurde tot het einde van de middag tot de drukte bij Lyon eindelijk grotendeels voorbij was. Bij Albertville hadden mensen echter nog steeds een vertraging van tenminste een uur.

In Zwitserland was vooral de route over de A7 druk. Daar waren files van tientallen kilometers en had het verkeer ook nog eens last van sneeuwval. Later in de middag kwam er volgens de ANWB ook een lange file bij tussen Bazel en Bern. Ook wintersporters in Duitsland stonden veelal vast, met name op de A8 tussen München en Rosenheim. Op de A7 bij de Oostenrijkse grens was ook sprake van vertragingen van meer dan een uur.

De oponthoud werd niet alleen veroorzaakt door files, ook ongevallen speelden een rol. Zo was de A1 tussen Lille en Parijs in Frankrijk bijvoorbeeld zaterdagochtend dicht. Dit kwam door een ongeval dat zich vrijdagavond al voor had gedaan. Het leek er eerst op dat de weg het hele weekend dicht zou blijven, maar uiteindelijk konden automobilisten er rond het middaguur weer overheen.

Ook volgend weekend wordt nog veel drukte verwacht. Dan krijgen onder meer de noordelijke provincies vakanties. Op 21 en 28 februari is de route richting de wintersportgebieden erg druk. Op 21 en 28 februari is ook vanuit de wintersportgebieden veel drukte te verwachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021