Excite

Wintersportparadijs Zwitserland

Kenmerkend voor wintersport in Zwitserland is dat degelijkheid en kwaliteit voorop staat, de skigebieden hooggelegen en sneeuwzeker zijn en dat het aanbod breed is: van een eenvoudige tot luxe skivakantie. De prachtige natuur en de authentieke bestemmingen maken een skivakantie in Zwitserland extra speciaal.

In Zwitserland kies je voor een rustig autovrij dorp of voor een grote plaats met veel uitgaansmogelijkheden . Je vindt prachtige houten chalets in een van de sprookjesachtige bosrijke omgevingen, maar ook gezellige appartementen in bruisende dorpen.

De hooggelegen pistes zijn voor elk soort wintersporter geschikt en de moderne liftinstallaties zorgen ervoor dat je de hele dag optimaal van je vakantie geniet. Op de pistes geniet je bovendien van de adembenemende vergezichten waar Zwitserland om bekend staat.

Tijdens je skivakantie in Zwitserland mag je ook een kennismaking met de overheerlijke traditionele keuken niet missen. Bekende gerechten als kaasfondue en raclette zijn absoluut de moeite waard.

Wintersport in Zwitserland heeft nog steeds een bijsmaak van duur en elitair. Toch is er sinds de opkomst van de euro geen structureel prijsverschil meer met bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk.

Populaire skigebieden in Zwitserland zijn Les Quatre Vallées , Portes du Soleil, Arosa, Zermatt, Saasdal, Grindelwald, Crans-Montana, Leysin, Davos, Engelberg en St. Moritz. Les Quatre Vallées is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland.

Hoogtepunt van dit skigebied is de Mont Fort, ruim boven de 3000 meter. Vanaf een hoogte van 3300 meter kun je 2530 meter naar beneden skiën via een 15 kilometer lange piste. Dit is een van de langste en mooiste pistes van de Alpen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Olivier Brunchez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020