Excite

WK 2018: Russische hotels exorbitant duur

Wie een wedstrijd tijdens het WK 2018 wil bezoeken moet flink betalen voor een hotelovernachting. Uit de Hotel Price Index van de boekingssite Hotels.com blijkt dat organisator Rusland de één na duurste hotels van Europa heeft. Met gemiddeld 131 euro per nacht moeten de Russen alleen Zwitserland voor zich dulden.

Vier van de zestien stadions waarin het WK voetbal afgewerkt zal worden liggen in Moskou. Volgens de Telegraaf betaalde de hotelbezoeker in de Russische hoofdstad in het tweede kwartaal van 2010 gemiddeld 150 euro per nacht. Ook in Sint-Petersburg zal worden gevoetbald. Met 109 euro per nacht is het in de toeristenstad duur slapen.

Uiteraard zullen de prijzen flink oplopen voor het WK begint. In 2010 werd het toernooi georganiseerd door Zuid-Afrika. In Kaapstad, waar Nederland onder andere de halve finale tegen Uruguay speelde, stegen de hotelprijzen met maar liefst 35 procent.

Vreemd genoeg kregen Nederland en België, die ook een gooi deden naar het WK 2018, van de FIFA te horen wel erg dure hotels te hebben. Toch liggen de hotelprijzen hier een stuk lager dan in Rusland. Hetzelfde geldt voor andere Europese landen die meedongen naar de WK organisatie, zoals Spanje en Portugal. Waar oliedollars en de overtuigingskracht van Vladimir Poetin al niet goed voor zijn..

Afbeelding: Flickr, gebruiker Maarten Dirkse

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020