Excite

Word wijnexpert in Bordeaux

Bordeaux is een stad in Frankrijk. De stad staat over de hele wereld bekend om de wijnen die uit de omgeving komen. Maar behalve de wijn heeft de stad nog veel meer te bieden. De havenstad heeft veel bijzondere bezienswaardigheden en is uitermate geschikt voor een stedentrip. Er zijn regelmatig aanbiedingen om er met de trein of de bus heen te gaan.

De grootste kathedraal van Bordeaux is kathedraal St-André. Het oudste deel stamt uit de twaalfde eeuw. Ook de basiliek Saint-Michel is zeer de moeite waard om te bekijken. De klokkentoren is maar liefst 114 meter hoog. De directe omgeving is tevens erg kleurrijk en gezellig. Het Grand Théâtre is indrukwekkend om te zien. Het is een neoklassiek bouwwerk met twaalf Korinthische pilaren.

In Bordeaux zijn ook ontzettend veel musea te vinden. Je kunt in deze musea van alles te weten komen over de geschiedenis van de stad. Maar ook zijn er veel wijnmusea aanwezig, waarin je wijn kunt proeven en de geschiedenis van wijn zult zien.

Je kunt veel eetgelegenheden vinden. Er is de typische Franse keuken, maar je kunt ook internationale gerechten kiezen, zoals Chinees, Indisch, Italiaans of Mexicaans. Winkelen kun je ook zeer goed in Bordeaux. Er zijn veel luxewinkels die het bekijken zeker de moeite waard zijn.

Bekijk hier de foto's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021